Gânduri înainte de plecare

Astăzi la 16:35 avem avionul din Budapesta. Călătorim cu avionul vreo 5 ore, facem escală în Doha, apoi urmează alte 5 ore și la 07:20 vom fi în Entebbe, Uganda.

Am ales varianta cu plecare din Budapesta pentru că am prins biletele de avion la un preț mai bun. Monica și Alin s-au ocupat de partea asta și s-au asigurat că reușim să găsim ceva mai convenabil la preț, pentru că orice leuț este valoros.

Până la Budapesta vom merge cu o dubă pe care nu va fi nevoie să o plătim pentru că, bineînțeles, oamenii care vor să ajute sunt peste tot și s-a oferit cineva să ne susțină cu aceste cheltuieli. 😌

#recunostinta

Bine bine, ajungem acolo și…ce?

După cum v-am mai spus, scopul principal al acestei plecări este de a petrece timp cu copiii de la orfelinat și de a le oferi atenția și dragostea noastră precum și de a realiza o mapare a nevoilor. #oferimundita

Ce înseamnă asta?

Ne dorim să construim lucruri pe termen lung. Cu sens. Care să fie de folos mulți ani de acum înainte. Având Asociația gata, putem accesa linii de finanțare. Din experiența mea cu proiectele de până acum, ca un proiect să fie bun, realist și bazat pe o nevoie reală a unei comunități, este nevoie să vezi mai întâi care este problema. Să o definești, să o prezinți cu exemple, să spui de unde și până unde știi tu că o anumită comunitate are nevoie de autobuz, cămine, paturi pentru orfelinat, ateliere de diferite feluri pentru auto susținere etc.

Așa că, în cele 4 luni pe care eu le voi petrece acolo, voi avea atenția îndreptată spre această zonă. Voi avea întâlniri cu copii, tineri, profesori, preoți, cu autorități și alți oameni relevanți din comunitatea din Monde, Uganda.

Focusul este pe orfelinat. Noi acolo vrem să construim, însă e important să vedem care este rolul acestuia în comunitate și în viitor, să reușim să dezvoltăm întreaga comunitate din jurul lui.

Pe termen și mai lung și dacă lucrurile ies cum ne dorim, ne gândim și la un business, dar…baby steps.

Monica și Alin, Anca și Shanu, vor sta 2, respectiv 4 săptămâni. În această perioadă care se sincronizează intenționat cu vacanța copiilor din Uganda, vom face diferite activități atât cu copiii noștri cât și cu alții din alte sate. Poate nu pare ceva extraordinar, că ce, mergem acolo să ne jucăm cu ei, ce-i asta? însă este important. Sincer nu îmi găsesc cuvintele momentan sa vă explic mai pe îndelete, însă simpla petrecere a timpului prin jocuri și bansuri (dansuri cu mișcări în sincron) este ceva nemaivăzut pentru ei și extrem de valoros.

Pe lângă asta, vom vedea și cu ce putem ajuta “pe lângă casă”. Le-am luat și niște dușuri din acelea de camping care se găsesc la Decathlon (yeeey ❤️) și vom vedea dacă au sens acolo, la ei. Suntem extrem de recunoscători și în acest caz pentru că ideea a fost a unei persoane care s-a și oferit să le plătească 😌 #recunostinta

Noi suntem recunoscători în general. Pentru voi toți. Care ne susțineți cu 10, 50, 100, 500, 1000 de lei. Deci, credeți-mă. Contează enorm și vă mulțumim din suflet. Noi am preconizat un buget de 10.000 de euro și plecăm spre Uganda cu 2000 și ceva, deci, orice sumă contează și ne ajută enorm.

De susținătorii de pe Patreon ce să mai spun? Sunt oameni care din noiembrie 2020 (alții și mai devreme de atât) donează lună de lună pentru mâncarea copiilor și o susținere continuă este mană cerească 🙏🏽

Cum puteți fi fiecare dintre voi de folos?

În continuare ne puteți ajuta dacă simțiți să faceți acest lucru. Sunt mai multe variante. Fiecare dintre ele este bine venită și ne va ajuta în misiunea noastră.

1. Puteți deveni susținător lunar pe Patreon. Știți deja că de un an și un pic avem Patreon și trimitem copiilor lunar bani pentru mâncare. Ne dorim să continuăm cu asta și cu atât mai mult ne va ajuta această susținere cât vom fi acolo. Pentru detalii, îmi puteți scrie în privat sau puteți citi aici – http://www.patreon.com/mihaelaenea

2. Puteți să donați într-unul din conturile nostre. Orice sumă este importantă pentru că unde-s mulți puterea crește și când punem mână de la mână, se adună 👇🏾

RO68 INGB 0000 9999 1224 6713 – Asociația Start with Monde

RO33 BTRL RONCRT 0626 9638 01 – Mihaela Enea/0741544992

PayPal – mihaelaenea

3. Puteți da like și follow paginii noastre de Facebook și Instagram – Start with Monde și dând share din când în când la postările cu care rezonați. Am avut multe situații în care un singur share ne-a adus susținători pe termen lung sau chiar oameni care ne-au donat și 300€ pentru că au rezonat cu cauza noastră. Deși nu pare, un share contează extrem de mult și nu costă nimic.

4. Puteți veni chiar voi la orfelinat pentru a oferi din timpul vostru copiilor. Eu vai fi acolo până pe 21 iulie și în toată această perioadă, cine își dorește poate veni la mine. Biletul de avion poate costa între 500 și 900 de euro. Cine e interesat, să-mi scrie în privat 😊

Am creat un grup de Whatsapp pe care vom posta constant ce facem acolo. Cine este interesat să intre, vă rog să dea un semn unuia dintre membrii echipei: Miha, Anca, Monica, Alin sau Shanu.

Vom ține aproape și pe paginile de Facebook și Instagram ale Asociației. Dacă aveți întrebări, curiozități, nu ezitați să ne scrieți. Oricăruia dintre noi. Chiar ne va ajuta mult pentru a ne putea da seama ce vă interesează și noi să venim cu chestii relevante și cu sens pentru voi.

Ne simțim onorați de încrederea pe care ne-o oferiți și ne dă putere multă. Vă mulțumim.

Vă trimitem toate gândurile noastre bune. Keep in touch!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s