Haideți să construim o școală împreună! (2020)

Later edit: poți deveni susținător pe Patreon 😀 – https://www.patreon.com/mihaelaenea

Tocmai ce am terminat de creat pagina de Facebook a ”St. Mary’s of Egypt Primary School”. (like and share :D)

Băi. Deci sunt…stați să îmi găsesc cuvintele.

Nici nu știu dacă sunt fascinată, recunoscătoare sau motivată. Sau de toate.

Mi se pare fantastic ce pot face două femei într-o țară ca Uganda unde femeile trebe doar să ”producă” copii și să aibă grijă de bărbat.

Măicuțele de aici, Mother Maria și Maica Theosemni, s-au gândit ele că taxele de școlarizare pentru toți copiii lor ajung la sume destul de mari și ce variante ar avea ele ca să se auto susțină?

Pe lângă faptul că Mother Maria merge și lucrează și adună fonduri câteva luni bune pe an în Cipru sau în Grecia pentru copiii noștri de aici, s-au gândit că e cazul să treacă la un alt nivel.

Cum ar fi să construiască ele o școală? Și așa nu sunt foarte mulțumite de școlile la care merg copiii, așa că, cel mai simplu ar fi să deschidă ele o școală și să se asigure că primesc copiii cea mai bună educație, cu profesori aleși de ele.

Când am ajuns aici, 7 ianuarie 2020, școala arăta cum vezi mai jos. Nici nu m-aș fi gândit că în următoarele 3 săptămâni o vor deschide.

Așa a fost. Deși nu e finalizată, au spus totuși că vor face asta. Profesorii erau pregătiți, copiii la fel. Acum, copiii merg la școală zi de zi. Nu este încă ciment pe jos (la asta se lucrează acum pentru că pentru asta mai sunt bani momentan), tablele însă nu sunt toate prinse în perete și la fiecare final de zi sunt mutate într-un loc sigur, iar în clasa a șasea sunt 3 copii, dar profii predau de parcă ar avea o clasă de 20.

Ce mă face să scriu articolul ăsta?

Pe lângă porția de motivație pe care mi-o iau de aici când văd două femei care sunt total contra curentului, faptul că pot lua parte la construcția unei școli. Faptul că pot susține educația într-o țară în care învățământul nu e gratuit și e pentru cei care ”își permit”.

Pe lângă asta, mi se pare fantastic cum copiii noștri de aici, fără mamă și fără tată, au pus practic bazele unei școli. Fără să vrea. Ei nu conștientizează că școala asta a fost deschisă cu gândul la ei. Cu gândul că se dorește ca ei să aibă parte de o bună educație și să aibă un viitor în țara asta.

Având asta în minte și văzându-le pe maicile noastre cât suflet pun, cum aș putea să stau deoparte și să nu fac nimic? Și pe lângă asta, știu ce prieteni am. Știu ce cunoștințe am. Știu că sunt mulți oameni care și-ar dori să ia parte la așa ceva, așa că, oameni, de peste tot, dacă vreți să susțineți construcția școlii, lucru pe care vi-l recomand din suflet, o puteți face.

Conturile le știți deja 😀

GB36 REVO 0099 7039 0897 49 – Mihaela Enea

RO70 INGB 0000 9999 0705 2618 – Mihaela Enea

Dacă vreți să trimiteți direct euro în contul maicilor, ăsta este contul: 6006345016 – St. Mary of Egypt Monastery and Orphanage Center

Haideeeeeeți să construim școala asta împreună 😊

P.S: ca planuri de viitor, maicile își doresc să finalizeze școala și să aibă undeva la 500 de copii, ceea ce înseamnă că e nevoie să construiască și cămine pentru copii. Aici sistemul e: înveți la școală și dormi la școală, în ”dormitorii” care sunt ale școlii. Taxa de școlarizare include și asta plus mâncarea.

Se vor axa și pe partea artistică pentru că sunt conștiente de importanța artei în viața noastră. Copiii de aici de la mănăstire deja sunt foarte buni pe dans și merg la tot felul de competiții. La ultima competiție au câștigat locul I și în general, sunt în top. Se vor axa pe dans, cântat, instrumente muzicale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s